Excalibur

Luchtig en 'designed to impress' staat onze klimtoren Excalibur garant voor een indringend avontuur: 37 meter hoog en 11 meter overhangend!

De toren is bedoeld voor de gevorderde, zelfstandige klimmer die zich wil voorbereiden op het buitenklimmen. Bjoeks organiseert voorklimcursussen om mensen vertrouwd te maken met het veilig klimmen op de toren. Overige arrangementen zijn mogelijk in overleg.

Wanneer je voldoende ervaring en commitment meebrengt, kun je de toren bedwingen. Overigens is het ook mogelijk op de toren te overnachten. Een unieke bivak-ervaring! Uiteraard op eigen risico. Soleren is uitdrukkelijk verboden en ook niet zo slim in verband met het risico op draaiende grepen.

We kunnen ons voorstellen dat je van ver komt en graag méér dan één dag in Bjoeks wil klimmen. Dan is het volgende nuttige informatie: je kunt, als je dat wilt, voor niks je tentje opzetten op het grasveld onder Excalibur. De hal is 's nachts tussen 23:30 en 9:00 uur gesloten. Bjoeks beschikt over douches en een keukentje waar je gebruik van kunt maken om je eigen maaltijden op te warmen (combi/magnetron).

Alle benodigde setjes en omhang-karabiners zijn op de toren vast aanwezig. Halverwege de liggende kant en op één- en tweederde deel van de overhang zijn extra relais voorhanden. Een 70 meter touw is voldoende om te topropen over de omhangkarabiners die op één meter onder de top zijn gemonteerd.

Informatie:

  • Prijs (introductie): Heb je altijd al op Excalibur willen klimmen, maar heb je nog niet de benodigde (voorklim)cursus gevolgd? Dan kun voor €35,- per persoon een instructeur inhuren voor 2 uur. Boek in dit geval 4 dagen van te voren.
  • Prijs (met voorklimervaring): Als jij en je klimpartner allebei voorklimervaring hebben, kun je een hele dag klimmen voor €11,-. Je bent welkom tijdens openingsuren en hoeft geen afspraak te maken.
  • Prijs (geen klimmaatje): Ben je alleen en heb je voorklimervaring? Dan kun je een instructeur inhuren voor 15 euro per uur plus de prijs van een dagentree. Dit kan alleen op afspraak, bel 050 549 1230 of mail op info@bjoeks.nl.
  • Materiaal: Gordel en zekerapparaat mag je lenen. Een touw huren is €3,-, klimschoentjes huren is ook €3,-. Setjes heb je niet nodig, deze hangen al op de toren.
  • Routes: Ben je op zoek naar een topo? Kijk dan hier!
  • Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 14:00 tot 23:00, zaterdag en zondag 11:00 tot 23:00. De toren is altijd open op deze uren voor klimmers met voorklimervaring.