Excalibur

Luchtig en 'designed to impress' staat onze klimtoren Excalibur garant voor een indringend avontuur: 37 meter hoog en 11 meter overhangend!

Excalibur is bedoeld voor klimmers. Je mag er dus alleen op klimmen wanneer jij en je klimpartner zelfstandige klimervaring hebben en gewend zijn op eigen verantwoordelijkheid te klimmen. Op de liggende kant van Excalibur kan je voorklimmen maar er hangen ook 4 top-ropes, in de overhang hangen top-ropes tot de eerste standplaats op 15 meter; wil je hoger dan moet je kunnen voorklimmen/voorklimzekeren.

Heb je wel voldoende ervaring, maar heb je geen zekeraar? Via onze website kun je op zoek naar een klimpartner. Ook kun je je naam en telefoonnummer doorgeven via info@bjoeks.nl. Wij voegen je dan toe aan onze WhatsApp-groep 'klimmaatjes'. Het werkt doorgaans verbazend goed!

Wanneer je van ver komt en graag méér dan één dag in Bjoeks wil klimmen dan is het volgende nuttige informatie: je kunt, als je dat wilt, voor niks je tentje opzetten op het grasveld onder Excalibur. Overigens is het ook mogelijk op de toren te overnachten. Een unieke bivak-ervaring! Uiteraard op eigen risico. De hal is 's nachts tussen 23:30 en 9:00 uur gesloten. Bjoeks beschikt over douches en een keukentje met magnetron en koelkast.

Alle benodigde setjes en omhang-karabiniers zijn op de toren vast aanwezig. Een 80 meter touw is ruim voldoende (70 meter is nét voldoende, met touwrek). Op de liggende kant hangen permanent 2 top-ropes zodat de toren ook beklommen kan worden wanneer je alleen zelfstandige top-rope-ervaring hebt.

Materiaal: Gordel en zekerapparaat mag je gratis lenen. Het kost € 4 om een 80-meter touw te huren, klimschoentjes huren kost €3,50.

Routes: Ben je op zoek naar een topo? Kijk dan hier! De toren is open wanneer Bjoeks open is, in alle jaargetijden en bij alle weersomstandigheden. Pas op voor onweer!