Excalibur

Luchtig en 'designed to impress' staat onze klimtoren Excalibur garant voor een indringend avontuur: 37 meter hoog en 11 meter overhangend!

Excalibur is bedoeld voor klimmers. Je mag er dus alleen op klimmen wanneer jij en je klimpartner zelfstandige klimervaring hebben en gewend zijn op eigen verantwoordelijkheid te klimmen. Op de liggende kant van Excalibur kan je voorklimmen maar er hangen ook 4 topropes, in de overhang hangen opropes tot de eerste standplaats op 15 meter; wil je hoger dan moet je kunnen voorklimmen/voorklimzekeren.

Ben je wel voldoende ervaren maar heb je geen zekeraar? Wanneer je je telefoonnummer naar info@bjoeks.nl mailt voegen we je toe aan de Whatsapp-groep ‘klimmaatjes’; daar kan je een klimpartner proberen te vinden. Het werkt doorgaans verbazend goed! Overigens is het ook mogelijk op de toren te overnachten. Een unieke bivak-ervaring! Uiteraard op eigen risico.

Wanneer je van ver komt en graag méér dan één dag in Bjoeks wil klimmen dan is het volgende nuttige informatie: je kunt, als je dat wilt, voor niks je tentje opzetten op het grasveld onder Excalibur. De hal is 's nachts tussen 23:30 en 9:00 uur gesloten. Bjoeks beschikt over douches en een keukentje met magnetron en koelkast.

Alle benodigde setjes en omhang-karabiners zijn op de toren vast aanwezig. Een 80 meter touw is ruim voldoende (70 meter is nét voldoende, met touwrek). Op de liggende kant hangen permanent 2 topropes zodat de toren ook beklommen kan worden wanneer je alleen zelfstandige toprope-ervaring hebt.

Materiaal: Gordel en zekerapparaat mag je gratis lenen. Een 80-meter touw huren is €4,-, klimschoentjes huren is ook €3,-.

Routes: Ben je op zoek naar een topo? Kijk dan hier! De toren is open wanneer Bjoeks open is, in alle jaargetijden en bij alle weersomstandigheden. Pas op voor onweer!