Voorklimcursus

De kennis en vaardigheden die noodzakelijk zijn voor het klimmen op de toren en in de echte rotsen zijn verdeeld over twee cursussen.

Indoor voorklimmen

In deze cursus leer je de basis voor het voorklimmen van enkele touwlengtes binnen en buiten. Daarmee kun je op de toren klimmen, in het dak, en onder begeleiding in goed behaakte sportklimgebieden buiten.

Om deel te kunnen nemen aan deze cursus moet je de basiscursus afgerond hebben. Bovendien is het aan te bevelen om minimaal een half jaar klimervaring op te doen na de basiscursus, en je klimniveau moet ongeveer 5b / 5c in de overhang zijn.

Outdoor voorklimmen

Deze cursus is het vervolg op “Indoor Voorklimmen”. Je leert hoe je volledig zelfstandig buiten in de rots kunt klimmen. Ook oefen je met het klimmen van meerdere touwlengtes (multi-pitch) en de vaardigheden die daarbij komen kijken, zoals abseilen en terugtrekken uit een route. Om deel te kunnen nemen aan deze cursus dien je de cursus “Indoor Voorklimmen” afgerond hebben.

Kosten en beschikbaarheid

Op dit moment geven we alleen privécursussen. Beide cursussen bestaan uit 3 lessen van 2,5 uur. De cursusdata zijn in overleg.

Kosten: €120,00 voor 3 lessen (inclusief entree en koffie). Hierbij is de huur van het materiaal inbegrepen.

Opgeven: Opgeven voor de cursus kan via onze website. Heb je nog vragen? Mail naar cursus@bjoeks.nl, dan beantwoorden wij deze binnen drie werkdagen.